Unable to enable apps

Ask all your questions regarding OC 5.x Please read the Support Forum Rules
Forum rules
ownCloud 5.x reached end of life and is officially unsupported. For details see Wiki page.

Please upgrade your ownCloud.
andraden
Newbie
Posts: 2
Joined: Wed Mar 14, 2012 9:26 pm

Unable to enable apps

Postby andraden » Wed Mar 14, 2012 9:40 pm

Hi' I've just installed this wonderful piece of software, and trying to enable some of the apps, already listed, when I installed the software, but nothing happens when I click "Enable". I'm especially interrested in the "mail"-app, since I'm already running roundcube elsewhere.

Can someone please guide me to some info on, how to get the apps to work?

Thanks in advance :-)

Kind regards
Jacob

Some info on my system:

Environment: Own server
Server: Apache/PHP 5.3, CentOS 5.8
Database: mysql
Client: IE/Win7
OC-Version: 3
PHP-Version: 5.3

Passed Tests (8)
  • PHP Version:5.3.3
  • Server Software:(Apache) Apache
  • Apache Mode:mod_php
  • php.ini:upload_max_filesize:300M
  • php.ini:post_max_size:300M
  • php.ini:memory_limit:300M
  • File upload limit:Upload files up to 300 MB
  • Config (Writeable):Config is writeable
Possible Problems (1)
  • File Upload:Please check your settings (see warning below) (I have no clue of the error, I can upload files...)
No Critical Issues.

nagypeterendre
Newbie
Posts: 5
Joined: Sat Mar 17, 2012 11:52 am

Re: Unable to enable apps

Postby nagypeterendre » Mon Mar 19, 2012 2:36 pm

That's because some of the apps people developed for owncloud are either not packaged properly (for example xml files missing and all that) or not written properly :)
There's an option to install the through GIT too (For the latter one, try to search how, cause i have no clue how to use git even though I installed it.)

FordPrefect
Helpful Elf
Posts: 144
Joined: Tue Feb 28, 2012 12:10 am

Re: Unable to enable apps

Postby FordPrefect » Mon Mar 19, 2012 11:09 pm

nagypeterendre wrote:That's because some of the apps people developed for owncloud are either not packaged properly (for example xml files missing and all that) or not written properly :)
There's an option to install the through GIT too (For the latter one, try to search how, cause i have no clue how to use git even though I installed it.)


To check this, just view the log file ... pretty sure it says something like

Code: Select all

"App does not provide an info.xml file"


Return to “ownCloud Community Edition 5.x and older”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests